Nieuws archief

Overtuigende eerste prijs voor fanfareorkest

Ons fanfareorkest heeft op zondag 26 november 2017, tijdens het door de Muziekbond Gelderland-Flevoland georganiseerde muziekconcours in de Hanzehof te Zutphen, een overtuigende 1ste prijs in de wacht weten te slepen.
Uitkomende in de 3e divisie fanfare behaalde het orkest, onder leiding van onze dirigent Leon Vliex, voor het eerste werk, ‘Ministerie van Fanfare’ van de Nederlandse componist Jacob de Haan, 84,67 punten. Voor het 2e werk, ‘Hispaniola’ van de eveneens uit Nederland afkomstige componist Jan de Haan (broer van), 82,83 punten. In totaal was dit 83,75 punten en een eerste prijs. Het orkest stak daarmee Harmonie “Sint Martinus” uit Oud-Zevenaar en de “Haaksbergse Harmonie” de loef af.
De driekoppige jury was bijzonder te spreken over de mooie orkestklank, de goede voordracht, het getoonde enthousiasme en de inzet. Aandacht werd gevraagd voor met name toonvorming in de zachtere passages.
Met dit mooie resultaat zijn we terug gereisd naar Werkhoven om het daar nog even gezamenlijk te vieren.

Gulle bijdrage uit Rabo Clubkas Campagne 2017 voor Constantia.

Op dinsdag 14 november 2017 werd in Theater Aan de Slinger in Houten de uitslag bekendgemaakt van de Rabo Clubkas Campagne 2017. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis.
In totaal werden er in de afgelopen periode 17.995 stemmen uitgebracht. 229 daarvan waren er voor Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven. Dit leverde de vereniging een mooi bedrag op van maar liefst € 1.908,86.
De cheque werd vol trots in ontvangst genomen door Constantia bestuurslid Remco de Klein en na afloop van de repetitie van het fanfareorkest, overhandigd aan voorzitter Niels van de Leemkolk.
Let u tot slot eens op het gewonnen bedrag en het oprichtingsjaar van onze vereniging. Mooi toeval!

Verloren gewaand historisch archiefmateriaal weer terug!

Op dinsdag 9 april 2014, heeft de heer Bart Renger historisch archiefmateriaal overhandigd aan onze voorzitter Niels van de Leemkolk. Dit archiefmateriaal is afkomstig van de, in Werkhoven en omgeving bekende Willem Renger, vader van Bart. Willem Renger stond in Werkhoven bekend als de fietsenmaker en daarnaast was hij lid van Constantia en tevens enkele jaren penningmeester.

Het materiaal lag nog altijd bij Bart Renger op zolder en kwam onlangs bij opruim werkzaamheden te voorschijn. Bart vond het hoog tijd om het terug te brengen naar Constantia. Het materiaal beslaat een periode van 1929 tot 1949. Tussen de documenten treffen we veel unieke stukken aan zoals de voor de bouw van de Werkhovense muziektent uitgegeven renteloze leningen, rekeningen van de WABO (de toenmalige Werkhovense Auto Bus Onderneming BV) en het absentieboek. In dit boekje werd vastgelegd wie de repetities bezocht hadden en wie, al dan niet vooraf aangekondigd, absent waren. Voor de absent geregistreerde leden was een boeteregeling van toepassing.

Het materiaal zal de komende tijd worden geïnventariseerd en in gescand.

We zijn altijd blij als er historische materiaal aan ons wordt overgedragen omdat het lijkt dat er juist uit de begin periode van onze vereniging zo weinig bewaard is gebleven. Heeft u dus nog oude foto’s of documenten over Constantia liggen, neem dan gerust even contact met ons op.