Nieuws archief

Overlijden Piet van Echtelt

Vrijdag 24 november 2023 bereikte ons het droevige nieuws dat geheel onverwacht ons voormalig (bestuurs-) lid en mede muzikant Piet van Echtelt was overleden. Piet was van 1961 tot juni 2014 enthousiast lid van onze vereniging. Tijdens de uitvaartdienst  op dinsdag 28 november 2023 hebben wij hem herdacht met een In Memoriam wat u HIER kunt terug lezen.


Sluiting winkel Anton van Echtelt

Na bijna 70 jaar sloot de winkel van Anton van Echtelt aan de Herenstraat in Werkhoven zaterdagmiddag 18 december 2021 waarschijnlijk voor het laatst de deur. Een stuk Werkhovense geschiedenis is daarmee geschreven. Door de harde lockdown zoals die zelfde avond nog afgekondigd kwam dit moment toch weer eerder dan de bedoeling was.
De laatste jaren verzorgde Anton de kaartverkoop voor onze concerten, hij nam dit stokje over van de toenmalige bloemenboetiek.
Toen wij onze concerten nog gaven in de voormalige naastgelegen Piet Keyzerzaal en de stroomcapaciteit onvoldoende bleek, konden wij altijd al een beroep op Anton doen om van zijn krachtstroom aansluiting gebruik te maken.
Onze voorzitter Niels van de Leemkolk, heeft zaterdagmiddag, net voor sluitingstijd, nog een bezoek gebracht aan de winkel. Daarbij heeft hij Anton en Ria bedankt voor hen geboden diensten en hen een fles Constantia wijn overhandigd.
De vader van Anton én zijn oom Joop waren in het verleden ook lid van Constantia dus er werden direct ook andere mooie herinneringen opgehaald.
We wensen Anton een heel mooi pensioen!


RABO Clubsupport 2021

Donderdagavond 4 november jl. zijn de uitslagen in de RABO ClubSupport actie 2021 bekend gemaakt. We mochten een fantastische cheque ter waarde van € 1.796,27 in ontvangst nemen. Dank aan allen die op ons hebben gestemd. Het bedrag is een geweldige bijdrage aan onze doelstelling om onze eigen muziekopleiding laagdrempelige en (financieel) toegankelijke te houden. #RaboClubSupport


3 x 40

Zaterdagavond 30 oktober jl. hebben we laten horen dat we nog steeds “Alive & Kicking” zijn. Wat was het fijn om eindelijk weer eens voor publiek op te kunnen treden. Het publiek kreeg een afwisselend programma voorgeschoteld wat goed was voorbereid en een fijne mix was van specifieke fanfare concertwerken en vlotte hedendaagse hits met hier en daar een subtiele verwijzing naar de Corona pandemie. Strak ritmisch was het optreden van de percussiegroep waar bij een deel van hun programma een deel van onze percussieleerlingen gespannen aansloot voor hun eerste grote optreden.

We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele leden in het zonnetje te zetten. Mariël Baars, Remco de Klein en Ronald de Klein kregen de versierselen opgespeld ter gelegenheid van hun 40 jarige lidmaatschap. Samen met de daarbij behorende oorkonde, bloemen en een flesje wijn werd dit uitgereikt door Constantia voorzitter Niels van de Leemkolk.

Rob van der Griend heeft nog enkele mooie foto's gemaakt van dit evenement die u [HIER] kunt bewonderen.


Paul Langerman weg

Na 6 zeer succesvolle jaren hebben wij dinsdagmiddag 7 juli jl. afscheid genomen van onze koperdocent Paul Langerman. Zijn agenda is dusdanig gewijzigd, dat hij begin dit jaar de keuze heeft moeten maken zijn diensten als docent bij onze vereniging te beëindigen.
Wij vinden dit zeer spijtig maar zijn tegelijkertijd trots op de bijdrage welke Paul de afgelopen jaren heeft kunnen leveren en hebben inmiddels al diverse leerlingen enthousiast zien doorstromen naar ons orkest.
Deze dinsdagmiddag hebben de leerlingen en het bestuur afscheid genomen. De voorzitter overhandigde hem daarbij een passend cadeau in de vorm van een straatnaambord: "Paul Langermanweg".


25 jaar sponsor

Dinsdagavond 23 juni jl. ontvingen wij op onze alternatieve repetitie locatie Jos en Ans Mulder met hun kinderen. Jos vierde gisteren zijn 74e verjaardag en was onder valse voorwendselen hier naar toe gebracht.
We vierden echter ook dat Jos al 25 jaar onze muziekvereniging financieel ondersteunt. Ter gelegenheid van deze mijlpalen boden we hem een mini concert aan wat met grote dank, en duidelijk geëmotioneerd, in ontvangst werd genomen.


Anders herdenken

In 2020 herdachten we thuis. Dat werd maandagavond 4 mei vanaf meerdere plekken in Werkhoven ondersteund door enkele van onze leden met het spelen van het Signaal Taptoe. Na de 2 minuten stilte klonk vervolgens het Wilhelmus. Dit alles werd nog voorafgegaan door het luiden van de kerkklokken en het overvliegen van historische vliegtuigen. Het was anders, maar niet minder indrukwekkend. Van de herdenking 2020 is inmiddels ook een prachtige video verschenen. Hierin zijn alle vijf de optredens verwerkt: [klik hier].


Jubilarissen in het zonnetje!

We hadden zondag 5 januari jl. niet te klagen over belangstelling voor ons nieuwjaarsconcert. Alle zitplaatsen van Het Wapen van Werkhoven waren bezet en er waren meerdere belangstellenden die genoegen moesten nemen met een staan plaats.

Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerd muzikaal programma uitgevoerd door het saxofoonkwart, de percussiegroep en het fanfareorkest. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

We hebben tevens de gelegenheid aangegrepen om een vijftal van onze leden in het zonnetje te zetten in verband met hun langdurig lidmaatschap.

Ashwin van de Vlugt en Sonja Boer vierden hun 12.5 jarig lidmaatschap, Elleke van de Griend haar 25 jarig lidmaatschap. Hennie Mulder en Patrick de Klein hebben er inmiddels al 40 jaar bij Constantia op zitten.

Zij kregen door Burgemeester Van Bennekom het bijbehorende insigne opgespeld. Uit handen van onze voorzitter Niels van de Leemkolk ontvingen zijn nog een oorkonde en bloemen.


Tamboer-maître Marloes de Rijke

Na ruim 25 jaar werd onze fanfare tijdens de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 23 november 2019 weer vooraf gegaan door een tamboer-maître. Marloes de Rijke volgt momenteel een opleiding tot tamboer-maître en hoopt in december haar diploma op zak te hebben. We wensen haar nu alvast heel veel succes met de proef van bekwaamheid.

 

 


 

Percussiegroep houdt zich prima staande!

Onze percussiegroep heeft zich zaterdag 26 oktober 2019 prima staande weten te houden tijdens de Sla je Slag Cup 2019 in Klarenbeek.
Een totaal van 80,33 punten stemde iedereen heel tevreden. Lees meer.

 

 

 


Finale RaboClubSupport 2019

Op dinsdag 15 oktober 2019 werden de uitslagen bekend gemaakt Rabo ClubSupport 2019 in 't Dorpshuys te Cothen. Onze penningmeester nam met een grote glimlach de cheque van maar liefst € 1.674,57 in ontvangst. Hier kunt u alle uitslagen terug vinden: [UITSLAGEN].

 

 


Vereniging van het jaar

Begin juni 2019 is Constantia voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot Vereniging van het jaar in de Gemeente Bunnik in de categorie cultuur. Na eerder in 2018 deze titel al toegekend te hebben gekregen, waren ook dit jaar de meeste stemmen voor onze vereniging. De bij deze titel behorende plaquette werd op dinsdagavond 10 september jl onder luid applaus door onze voorzitter Niels van de Leemkolk, trots in ontvangst genomen.
De verkiezing Vereniging van het Jaar is een initiatief van de Rabobank, NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen. Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.
Naast winnaars op gemeentelijk niveau zijn er ook provinciale winnaars en uiteindelijk één landelijk winnaar. In de provincie Utrecht ging Popkoor Let's get Started uit Vianen met de eer strijken. Constantia eindigde op provinciaal niveau op plek 5. De landelijke titel in de categorie cultuur ging dit jaar naar Musicalvereniging Music All uit Enschede


25 jaar op de bok!

Onze dirigent Leon Vliex was compleet verrast toen hij zaterdag 6 april 2019 tijdens ons voorjaarsconcert naar voren werd gehaald en in het zonnetje werd gezet vanwege het feit dat hij al 25 jaar bij ons op de bok staat.
Uiteraard hebben we een korte terugblik gegeven met de belangrijkste wapenfeiten uit zijn 25 jarige loopbaan, die u overigens [HIER] kunt terug lezen. Naast deze wapenfeiten mag niet onververmeld blijven dat met Leon op de bok de thema concerten geïntroduceerd zijn en staan de (jaarlijkse) concerten voortaan in het teken van entertainment en muzikaliteit. Een combinatie die gewaardeerd wordt door het publiek en heeft bijgedragen tot volle zalen.

In de loop der jaren is Leon een onderdeel geworden van de Constantia familie en delen we naast de vele muzikale hoogtepunten en blije momenten soms ook het verdriet. Het overlijden van ons oud-lid Jan van Lunsen (zie hieronder) is daarvan een recent bewijs.

Ter gelegenheid van dit jubileum ontving hij een wijnpakket met enkele van zijn persoonlijke voorkeur wijnen. Voor zijn vrouw Saskia, sterke kracht achter de schermen, waren de voorjaarsbloemen.Overlijden Jan van Lunsen

Op maandag 1 april 2019 is ons oud-lid Jan van Lunsen overleden. Tijdens de crematieplechtigheid op zaterdag 6 april hebben wij hem herdacht met een In Memoriam wat u [HIER] kunt terug lezen.
Henk van Dam benoemd tot Ere-lid

We zijn 2019 op zondag 6 januari officieel van start gegaan met ons Nieuwjaarsconcert. In aanwezigheid van burgemeester Van Bennekom werd nog even kort terug geblikt op ons jubileumjaar wat nu achter ons ligt. Het vizier ligt echter weer volledig op de toekomst.
We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens dit nieuwjaarsconcert enkele van onze leden in het zonnetje te zetten in verband met hun langdurige lidmaatschap. Matthijs de Klein, Bo Mulder en Déstn Mulder werden onderscheiden in verband met hun 12,5 jarig lidmaatschap. Hans van Dinteren in verband met zijn 25 jarig lidmaatschap. Sandra de Bruin en Henri van Dam in verband met hun 40 jarig lidmaatschap en Chris van Dam in verband met zijn 50 jarig lidmaatschap. Henk van Dam spande deze zondag de kroon. Hij is inmiddels 70 jaar lid. Hij ontving, evenals de overige jubilarissen, uit handen van burgemeester Van Bennekom, het daarbij behorende insigne. Van onze voorzitter ontvingen zij een oorkonde en bloemen.

Voor Henk van Dam hadden we echter nog iets extra's in petto. Want voor iemand die al zo lang lid is en als dank voor zijn bijzondere en tomeloze inzet als muzikant in het fanfareorkest en bij de uitoefening van diverse bestuurs- en nevenfuncties waaronder het jarenlang muzikaal leiderschap van blaaskapel de “Krommerijn Bouwers” en andere ensembles, heeft het bestuur besloten hem te benoemen tot ere-lid. Een eretitel wat met een prachtige oorkonde werd bezegeld.


Pannenkoeken eten uit dankbaarheid.

Jos en Ans Mulder mogen wij al vele jaren tot onze vaste fan schare rekenen en zij ondersteunen onze vereniging, mede namens Carrosseriebedrijf Jos Mulder BV uit Bunnik, op velerlei wijzen. Wij wisten hen beiden, net als vele andere aanwezigen, tijdens ons And’re Rieu Theaterconcert in november van dit jaar tot tranen toe te ontroeren. Als dank voor deze fantastische avond nodigden zij vervolgens iedereen die op welke wijze dan ook had bijgedragen tot het succes van deze avond uit om gezamenlijk pannenkoeken te gaan eten. Donderdagavond 13 december 2018 hebben we daarom heerlijk met z’n allen zitten smikkelen in Schalkwijk.


Constantia schittert tijdens het And're Rieu Theaterconcert

MFA Het Kwartier in Werkhoven puilde zaterdag 3 november 2018 opnieuw uit z'n voegen tijdens ons grote And're Rieu Theaterconcert. 110 jaar Constantia en dit moest de climax van de jubileum activiteiten worden, en dat werd het! Al weken was het concert uitverkocht en geruime tijd voordat de deuren van de tot theater omgebouwde sportzaal opengingen stond het publiek al te dringen om maar geen seconde te moeten missen. Zij kregen waar voor hun geld.

Toen ook commissaris van de Koning in Utrecht, de heer Willibrord van Beek en wethouder Jorrit Eijbersen hun plaats in de zaal hadden ingenomen, betrad precies om 20:00 uur het jubilerende Constantia op klanken van André Rieu de zaal. De dames waren voor de gelegenheid allemaal gekleed in prachtige lange "Rieu-jurken". De heren stijlvol in jacquet met slipjas.

Wat volgde was een geweldige show met bekende walsen, afgewisseld met tango's van Astor Piazzolla, Nederlandstalige luisterliedjes en Zuid Amerikaans vuurwerk. De percussiegroep van Constantia zorgde voor een vrolijke noot met The Rhythm Kitchenmaids.

Als gasten traden pianist Bert van den Brink en trombonist Paul Langerman samen met orkest of solistisch op. Trombonist Paul Langerman bracht onder meer een ode aan de onlangs overleden chansonnier Charles Aznavour met het prachtige "She". Bert van den Brink mixte na de pauze met zijn virtuoze pianospel de diverse werken aan elkaar waardoor er als het ware een non-stop programma ontstond.

De show werd, op geheel eigen wijze, aan elkaar gepraat door presentator Benjamin Murick. Tevens zong hij onder begeleiding van orkest en pianist Bert van den Brink. Daarbij wist hij menigeen tot tranen toe te beroeren met het gevoelige "Mag ik dan met jou".

De reacties na afloop van het concert waren lovend. Constantia's dirigent Leon Vliex en muzikanten werden tijdens de aansluitende Meet & Greet bedolven onder de complimenten. Wethouder Jorrit Eijbersen twitterde al snel na afloop "Waar een klein dorp groot in is! Een geweldig And're Rieu concert. Wat een show en muzikaliteit!"

Foto's van dit geweldige concert vindt u [HIER]


Overtuigende eerste prijs voor fanfareorkest

Ons fanfareorkest heeft op zondag 26 november 2017, tijdens het door de Muziekbond Gelderland-Flevoland georganiseerde muziekconcours in de Hanzehof te Zutphen, een overtuigende 1ste prijs in de wacht weten te slepen.
Uitkomende in de 3e divisie fanfare behaalde het orkest, onder leiding van onze dirigent Leon Vliex, voor het eerste werk, 'Ministerie van Fanfare' van de Nederlandse componist Jacob de Haan, 84,67 punten. Voor het 2e werk, 'Hispaniola' van de eveneens uit Nederland afkomstige componist Jan de Haan (broer van), 82,83 punten. In totaal was dit 83,75 punten en een eerste prijs. Het orkest stak daarmee Harmonie "Sint Martinus" uit Oud-Zevenaar en de "Haaksbergse Harmonie" de loef af.
De driekoppige jury was bijzonder te spreken over de mooie orkestklank, de goede voordracht, het getoonde enthousiasme en de inzet. Aandacht werd gevraagd voor met name toonvorming in de zachtere passages.
Met dit mooie resultaat zijn we terug gereisd naar Werkhoven om het daar nog even gezamenlijk te vieren.


Gulle bijdrage uit Rabo Clubkas Campagne 2017 voor Constantia.

Op dinsdag 14 november 2017 werd in Theater Aan de Slinger in Houten de uitslag bekendgemaakt van de Rabo Clubkas Campagne 2017. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis.
In totaal werden er in de afgelopen periode 17.995 stemmen uitgebracht. 229 daarvan waren er voor Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven. Dit leverde de vereniging een mooi bedrag op van maar liefst € 1.908,86.
De cheque werd vol trots in ontvangst genomen door Constantia bestuurslid Remco de Klein en na afloop van de repetitie van het fanfareorkest, overhandigd aan voorzitter Niels van de Leemkolk.
Let u tot slot eens op het gewonnen bedrag en het oprichtingsjaar van onze vereniging. Mooi toeval!


Overlijden Gerard van der Poel

Op 24 december 2016 ontvingen we bericht dat Gerard van der Poel was overleden. Constantia verliest met het heengaan van Gerard een trouw lid en een grote vriend. Gerard ademde bij wijze van spreken Constantia en was meer dan 50 jaar lid. Op vrijdag 30 december 2016 hebben we hem begeleidt naar zijn laatste rustplaats op de RK begraafplaats in Werkhoven. Tijdens de afscheidsdienst werd hij in een memoriam herdacht. U kunt dit [HIER] terug lezen.


Verloren gewaand historisch archiefmateriaal weer terug!

Op dinsdag 9 april 2014, heeft de heer Bart Renger historisch archiefmateriaal overhandigd aan onze voorzitter Niels van de Leemkolk. Dit archiefmateriaal is afkomstig van de, in Werkhoven en omgeving bekende Willem Renger, vader van Bart. Willem Renger stond in Werkhoven bekend als de fietsenmaker en daarnaast was hij lid van Constantia en tevens enkele jaren penningmeester.

Het materiaal lag nog altijd bij Bart Renger op zolder en kwam onlangs bij opruim werkzaamheden te voorschijn. Bart vond het hoog tijd om het terug te brengen naar Constantia. Het materiaal beslaat een periode van 1929 tot 1949. Tussen de documenten treffen we veel unieke stukken aan zoals de voor de bouw van de Werkhovense muziektent uitgegeven renteloze leningen, rekeningen van de WABO (de toenmalige Werkhovense Auto Bus Onderneming BV) en het absentieboek. In dit boekje werd vastgelegd wie de repetities bezocht hadden en wie, al dan niet vooraf aangekondigd, absent waren. Voor de absent geregistreerde leden was een boeteregeling van toepassing.

Het materiaal zal de komende tijd worden geïnventariseerd en in gescand.

We zijn altijd blij als er historische materiaal aan ons wordt overgedragen omdat het lijkt dat er juist uit de begin periode van onze vereniging zo weinig bewaard is gebleven. Heeft u dus nog oude foto's of documenten over Constantia liggen, neem dan gerust even contact met ons op.