Olaf Schipper

Olaf Schipper is sinds half oktober 2022 onze koperdocent. Olaf is 49 jaar oud, woonachtig in Houten en getrouwd met zijn vrouw Moniek. Samen hebben zij drie kinderen: Bob (18), Frank (16) en Evelien (15).

Al 24 jaar is hij werkzaam als beroepstrompettist bij defensie. Eerst 14 jaar bij verschillende Landmacht orkesten en de laatste 10 jaar bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Naast zijn baan als trompettist is hij ook al jaren dirigent van tal van muziekvereniging en geef hij sinds zijn 17e al muzieklessen.

Zijn klassieke trompetstudies volgde hij aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht. Daarna studeerde hij nog voor specialisatie bugel aan het Alkmaars conservatorium en HaFaBra directie aan het Conservatorium van Amsterdam.
In 2010 lanceerde Olaf zijn 1e solo cd en een paar jaar later een 2e cd voor het Amerikaanse platenlabel ‘Beauport Classical’ in samenwerking met artiesten aldaar. Deze cd’s zijn overigens te beluisteren via Spotify.

Olaf zal zijn uiterste best doen om al zijn kennis en ervaring over te dragen/brengen aan de leerlingen en hij zal zich flink inzetten op het gebied van promotie en ledenwerving om te zorgen dat Constantia jarenlang een goede aanwas van onderaf blijft houden.