Marius Bongers

De in 1966 in Warnsveld geboren Marius Bongers begon op 6 jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als tamboer bij de plaatselijke muziekvereniging Excelsior, Warnsveld. Zijn talent bleef daar niet onopgemerkt. Al snel speelde hij mee als slagwerker bij de drumband, de harmonie en de boerenkapel. Daarnaast werd hij al op jonge leeftijd gevraagd om ad hoc in te springen bij andere verenigingen in de buurt. Ook haalde Marius in deze tijd de muziekdiploma’s kleine trom A t/m C en kreeg hij trompet les.

Op 18 jarige leeftijd werd hij gevraagd om instructeur te worden bij het lyrakorps van muziekvereniging Jubal in Wichmond en snel daarna ook als instructeur bij de schutterij EMM in Hengelo. Dit motiveerde hem om weer verder te leren. Zo behaalde hij het D diploma en in het jaar 1991 het diploma BVO slagwerk instructeur. Daarna volgde hij nog de NIB cursus docent drumband opleiding.

Vanaf dat moment kwam zijn muziek carrière echt in beweging. Zo dirigeerde hij bij meerdere verenigingen in Gelderland (en daar buiten) de slagwerkgroepen en gaf hij les aan de leerlingen van die verenigingen. Op dit moment is Marius verbonden aan Muziekvereniging Ons Genoegen in Amerongen, de Malletband van Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen en Harmonieorkest Amicitia in Rietmolen.

Sinds eind september 2022 staat hij dus ook voor de percussiegroep van Constantia. Tevens geeft hij les aan onze percussieleerlingen. Daarnaast blijft Marius zich muzikaal scholen en verbreden. Zo speelt hij als drummer in een coverband, volgt hij HAFABRA lessen in Enschede. “In de muziek ben je nooit uitgeleerd…”

Naast zijn werk als instructeur, dirigent en slagwerkdocent is Marius ook nog enkele dagen per week op de vrachtwagencombinatie te vinden.