Muziekvereniging Werkhoven

Al 110 jaar biedt Constantia haar leden de mogelijkheid om gezamenlijk muziek te maken in een ontspannen sfeer maar strevend naar kwaliteit op het juiste niveau.

Onze vereniging kent twee hoofdonderdelen:

Fanfareorkest
   2e divisie, o.l.v. Leon Vliex
   Het fanfareorkest repeteert elke dinsdag-
   avond van 19:30 tot 21:45 uur in ons eigen
   clubgebouw aan de Rode Haan in
   Werkhoven.

Percussiegroep
   2e divisie, o.l.v. Hans van Sonsbeek
   De percussiegroep repeteert elke vrijdag-
   avond van 20:00 tot 22:00 uur in ons eigen
   clubgebouw aan de Rode Haan in
   Werkhoven.

Daarnaast treden ook nog een saxofoon-kwartet en een blaaskapel zelfstandig op.

Laatste Nieuws

Constantia bestaat 110 jaar.

Ons vereniging bestaat dit jaar 110 jaar. Zondag 7 januari jl. hebben we tijdens ons nieuwjaarsconcert het jubileum officieel afgetrapt. En wat staat er verder nog op het programma:

Op zaterdag 7 april zetten we in samenwerking met toneelgezelschap BeZet uit Werkhoven een muzikale vertelling op de planken onder de titel: “Zo ging dat in Werkhoven, of soms net even anders”. Muziek wordt afgewisseld met vertellingen, (historische) filmbeelden en hilarische sketches.

Tijdens een mooie zomerse avond in juni kunnen we zomaar bij u op de stoep staan met de “Kris Kras door Werkhoven zomeravondconcerten”.

In september trakteren we vervolgens de schooljeugd in Werkhoven op een week lang muziek en muziek maken. Een groot schoolproject zal uitgerold worden op de basisschool om de kinderen te kunnen laten genieten van samen muziek maken met aan het einde van de week als climax een groots schoolpleinconcert.

Werkhoven krijgt op zaterdag 3 november haar eigen Vrijthof met het grote And’re Rieu concert. Baljurken zullen over de vloer ruisen. Diverse artiesten zullen hun entree maken en met de maestro himself op de bok zult u kunnen walsen, swingen en feesten.

Noteert u alvast deze data in uw agenda. We ontvangen u tijdens deze evenenementen graag als onze gast.

Overtuigende eerste prijs voor fanfareorkest

Ons fanfareorkest heeft op zondag 26 november 2017, tijdens het door de Muziekbond Gelderland-Flevoland georganiseerde muziekconcours in de Hanzehof te Zutphen, een overtuigende 1ste prijs in de wacht weten te slepen.
Uitkomende in de 3e divisie fanfare behaalde het orkest, onder leiding van onze dirigent Leon Vliex, voor het eerste werk, 'Ministerie van Fanfare' van de Nederlandse componist Jacob de Haan, 84,67 punten. Voor het 2e werk, 'Hispaniola' van de eveneens uit Nederland afkomstige componist Jan de Haan (broer van), 82,83 punten. In totaal was dit 83,75 punten en een eerste prijs. Het orkest stak daarmee Harmonie "Sint Martinus" uit Oud-Zevenaar en de "Haaksbergse Harmonie" de loef af.
De driekoppige jury was bijzonder te spreken over de mooie orkestklank, de goede voordracht, het getoonde enthousiasme en de inzet. Aandacht werd gevraagd voor met name toonvorming in de zachtere passages.
Met dit mooie resultaat zijn we terug gereisd naar Werkhoven om het daar nog even gezamenlijk te vieren.

Gulle bijdrage uit Rabo Clubkas Campagne 2017 voor Constantia.

Op dinsdag 14 november jl. werd in Theater Aan de Slinger in Houten de uitslag bekendgemaakt van de Rabo Clubkas Campagne 2017. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis.
In totaal werden er in de afgelopen periode 17.995 stemmen uitgebracht. 229 daarvan waren er voor Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven. Dit leverde de vereniging een mooi bedrag op van maar liefst € 1.908,86.
De cheque werd vol trots in ontvangst genomen door Constantia bestuurslid Remco de Klein en na afloop van de repetitie van het fanfareorkest, overhandigd aan voorzitter Niels van de Leemkolk.
Let u tot slot eens op het gewonnen bedrag en het oprichtingsjaar van onze vereniging. Mooi toeval!

Schroom niet om ons persoonlijk te benaderen wanneer u meer informatie wenst dan dat u kunt vinden op onze website. Hoe u met ons in contact kunt komen vindt u uiteraard ook verderop op onze site.